KYLLÄ SIPERIA OPETTAA…

Perjantaina iltapäivällä Lilli ja tytöt painuivat Ryttylään kotoutumisseminaariin ja minä …aaah… oli viikonloppuleski. Voi kuulostaa kutkuttavalta ja mielikuvituksenne varmaan jo laukkaa, mutta tervetuloa maan pinnalle. Minä painelin hetkeä myöhemmin keskustaan Vuorimiehenkadulle. Siellä on Karmelin toimisto ja tarjolla oli viikonlopun kielikurssi. Kielenä oli hebrea ja olin valmis, niin kuin vain ihminen voi olla, puolentoista tunnin sessioon. Ensimmäistä kertaa vilkaisin kelloa muutama minuutti ennen seitsemää eli puoli tuntia oletetun loppumisajan jälkeen. Sessio jatkui siitäkin vielä puolisentoista tuntia.

Illalla kotona vielä kirjottelin kirjaimet läpi ja yritin oppia niitä ulkoa, mutta rajansa kaikella. Elämä ei kuitenkaan aina ole niin mukavaa. Illalla litkitty kahvi ei pettänyt tälläkään kertaa ja niinpä alus höyhensaarille ei ollut vielä neljältäkään ehtinyt minun sänkyni viereen. :?(

Herätyskello soitti kuitenkin seitsemältä ja ylös oli noustava. Ajatukseni oli mennä bussilla, mutta ennen nenän ulospistämistä oli mieli muuttunut. Lähdin metsästelemään kolikoita ihan varmuuden vuoksi, koska olin päättänyt mennä autolla. Ja heti ”natsas”! Sain melkein kakskymppiä kolikoina ja suuntasin kohti keskustaa parkkipaikan löytämisen toivossa. No, tulihan siinä rukouskin heitettyä asian puolesta! Paikanpäälle ehdittyäni huomasin, että alueella ei pysäköinti ollutkaan maksullista viikonloppuisin ja niinpä vapaat paikat olivat kiven alla. No, rakkaan naapurimme suurlähetystön edessä oli vapaana pieni pätkää kadunvartta. Sopivasti portilla oli myös mies, joten nousin autosta ja kysäisin, että voisiko puuhökötystä siirtää pikkasen eteenpäin. Kyllä se vain sopi ja herra tuli vielä auttamaankin minua. Aito venäläinen! Vuodet siperiassa eivät olleet menneet hukkaan, kun saatoin venäjäksi kysäistä asiaa. :?)

Lauantaina jatkoimme pänttäämistä vielä kuutisen tuntia ja nyt savu nousee päästä…

Laila tov! (Hyvää yötä!)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s