JUMALA YLLÄTTI

Niin se vaan pääsi Taivaan Isä yllättämään takavasemmalta. Nimittäin meidän (Paavalin) seurakunnan kirpputoria on tuettu norjalaisten toimesta – hirsitaloja on kulkenut Virosta Norjaan ja toisinpäin lastina on ollut vaatteita ja muutakin kierrätystavaraa. Viimeisten kuukausien aikana kuljetuksia ei ole ollut ja niinpä kirpputorimmekaan ei ole saanut toivottua täydennystä. Tavaraa on toistaiseksi vielä riittänyt, mutta myynti on ollut jo vähän heikohkoa, kun samat tuotteet ovat olleet esillä vikosta toiseen. Nyt siihen siis tuli muutos.

Uusi yllättävä käänne mahdollistui, kun erään ruotsalaisen tilausbussifirman omistajan tytär oli jo pidenpään haaveillut voivansa tehdä jonkinlaista avustustyötä – turistibussinratin takana pitkällä matkalla on aikaa miettiä syntyjä syviä. Sitten eräs hänen ystävättärensä, virolainen nuori nainen, jonka äiti on seurakuntamme jäsen, oli maininnut tällaisesta mahdollisuudesta ja niinpä tilaisuudesta päätettiin ottaa heti vaarin.

Bussikuski  laittoi ilmoituksen paikallislehteen, että oltiin keräämässä Viroon avustuskuomaa ja heti oli koko seutukunta hommassa mukana. Itse asiassa ei mennyt kauaa, kun laitettiin vielä toinenkin ilmoitus ja tällä kertaa kiitettiin saaduista vaatteista, leluista jne ja ilmoitettiin, että tavaraa on nyt riittävästi.

Kysymyksessä  ei siis ollut mikään seurakunnan organisoima keräys vaan asialla olivat ”ihan tavalliset” ihmiset. Se on meille kristityille tärkeä muistutus siitä, että Jumala ei käytä vain kristittyjä vaan niitä, jotka haluavat palvella, jotka antavat itsensä alttiiksi ja jotka ovat valmiita panemaan itsensä likoon jonkin asian eteen.

Bussissa kulki mukana kahdeksan henkilön seurue, joista puolet olivat naisia mukaanlukien kuljettaja. Hän kertoi, että bussia oli lastattu kolme päivää ja totisesti, kyllä sieltä uumenista kaivettiinkin paljon tavaraa. En tullut katsoneeksi kelloa, mutta ei se purkaminenkaan ihan hetkessä käynyt. Meitä oli yhteensä puolentoista kymmenen  ”vapaaehtoisen” joukkio tehokkaaksi ketjuksi muodostuneena. Paavalin jälkeen bussi menee käymään huomenna vielä lasten- ja vanhainkodeissa.

2 responses to “JUMALA YLLÄTTI

  1. Mukavia yllätyksiä! Olkaa siunattuja!

  2. hannukalervo

    Joo, Taivaan Isä on hyvä!!! Olkaa tekin siunattuja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s