ABRAHAMIN, IISAKIN JA JAAKOBIN JÄLKELÄISIÄ

Olet varmaankin kuullut juutalaisista puhuttavan Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin jälkeläisinä, mutta nytpä vasta tuntuvat maailmankirjat olevankin sekaisin. Nimittäin vaikka viralliset tahot asiaa eivät vielä myönnäkään, niin nykyään aika kiistattomasti jo pystytään osoittamaan, että suomalais-urgilaisten miesten sisällä sykkii Abrahamin, Iisakin ja Jakobin veri. Ajattelet, että ei ole mahdollista ja että nyt on Keskisen poika seonnut lopullisesti. Voi olla ;?), mutta ainakin ihmeellisen paljon sattumia on ilmassa. Tämän koostamiseen olen käyttänyt Facebookissa tutustumaani Pekka Lyyräsen materiaaleja sekä samoissa yhteyksissä löytyviä Jouni Kortelaisen selvityksiä. Mikäli kiinnostutte asiasta lisää tämän blogin lukemisen jälkeen, niin noita nimiä googlaamalla pääsette alkuun ja huomaatte, että mikä lainaus on keneltä ja kuinka asiat ihan tarkkaan ottaen ovat. Itse en ole asioita tutkinut vaan keskityn tässä vain kertomaan eteenpäin muiden löytämiä mielenkiintoisia asioita.

Suomalaisia koskevan geenitutkimuksen yksi ”polttavimpia” kysymyksiä tänä päivänä on, että miten on mahdollista, että Suomen miehet ovat tulleet idästä ja naiset etelästä. Itse naivina ihmisenä ajattelen, että asia on päivän selvä ja selitys looginen. Suomeen tullut väki on matkalla aina omilla tahoillaan assimiloitunut paikallisen väestön kanssa ja täten ovat tahoillaan isä- ja äitilinjat pysyneet puhtaina. Hyvä on myös muistaa, että kaiken tämän arkkitehti ja pääinsinööri on kaikkivaltias Jumalamme ja täällä Suomessa Hän sitten palaset jälleen kokoon ja yllätys, yllätys sukupolvi sukupolvelta täällä on enemmän ”ei-suomalaisen” näköisiä ihmisiä. Vai miten muuten asia olisi mahdollista? Matkaa on aina tehty hissukseen ja korkeintaan pieninä ryhminä ja samalla ”merkitty reviiriä” ja jätetty ”jalanjälkiä”.

Missä sitten on meidän suomalaisina pitämiemme miestemme alku? Suomalaisten, kuten muidenkin suomalais-ugrilaisiksi kutsuttujen kansojen miesten, haploryhmäksi on nimetty N3. Sen on arvioitu syntyneen mutaation tuloksena n. 600 vuotta e.Kr. ja geenikartoille siirrettynä puhutaan maantieteellisesti Assyyriasta. Kun alamme selvittelemään, että mitä tapahtui tuohonaikaan Assyyriassa, niin huomaamme, että kappas vaan niihin aikoihin israelilaiset pääsivät pois pakkosiirtolaisuudesta. Raamatun mukaan osa väestä lähti silloin pohjoiseen ja taidetaanpa siellä sanoa, että siitä porukasta osa kansaa sekoittui ympäröivän kansan kanssa. Ukkelit alkoivat siis ottelemaan ainakin välillä myös vieraiden kansallisuuksien tyttöjä vaimoikseen ja niinpä äitilinjan osalta ”geenipolitiikka” meni sekaisin. Isälinja sen sijaan säilyi puhtaana. Raamatun mukaan etäisyys Assyyrian ja uusien asuinsijojen välillä oli jalkapatikalla mitattuna puolitoista vuotta, mutta kuten tiedetään, niin juoksujalkaa taivalta ei taitettu. Kuten geenikartat osiittavat, niin matkaan kului melkoinen määrä sukupolvia elikkä ei sitä matkaa karavaanina taitettu.

Alussa kerroin, että suomalais-ugrilaiset kansat ovat Abrahamin, Iisakin ja Jakobin sukua. Miten sitten on mahdollista, että eri suomalais-ugrilaisissa kansoissa tuohon N3 haploryhmään kuuluu niin erikokoinen määrä miehiä. Siihen on tietenkin vaikuttanut se, että kumman sukupuolen lapsilla perheitä on siunattu. Mitä enemmän kansan miehistä on N3 haploja, sitä enemmän on syntynyt poikalapsia. Suomalaisilla muistaakseni sen on arvioitu olevan jossain 60 % yläpuolella ja vastaavasti unkarilaisilla prosentti on poikkeuksellisen matala. Myös esim. jakuuteilla prosentti on korkea, mutta virolaisilla taasen prosentti on yllättävän pieni vaikka ollaan tässä rinta rinnan. Heidän prosenttiosuutensa on jossain 40 %:n tienoilla muistaakseni. Muuten myös osa turkkilais- ja burjaattimiehistä on tuota N3 haploryhmää.

Vastaavasti naiset ovat kulkeneet omaa reittiään ja sillä reitillä tytöt ovat sukupolvittain vaihtaneet talosta taloon. Näin on äitilinja pysynyt puhtaana isien ollessa ilmeisestikin pääsääntöisesti paikallisia. Vai miten muuten voisi selittää Suomessa esiintyvien haploryhmien kirjoa ja prosentuaalisia osuuksia.

Nyt varmaan jo haluaisit kuulla jotain vähän konkrettisempia todisteita alkuväitteeni tueksi. Otetaanpa ensin vaikka tuo terveyspuoli. Kansallisia sairauksia tutkittaessa on huomattu, että Suomen ulkopuolella esiintyvinä niitä löytyy juuri juutalaisten keskuudesta eikä ilmeisesti muiden kansojen parissa. Tarkemmin en muista niiden sairauksien nimiä, mutta jälleen googlaamalla sinun on mahdollista löytää ne. Sairauksista minulle jäi mieleen, että oli yksi sairaus, jota esiintyi vain samarialaisten keskuudessa ja toinen sairaus, jota oli vain Persian juutalaisilla. Muitakin oli ja vastaavasti israelilaisille tyypillisiä sairauksia löytyi Israelin ulkopuolella vain Suomesta. Mielenkiintoista oli myös se, että ruotsalaisilla ja suomalaisilla ei ollut omia yhteisiä kansallissairauksia, vaikka niin kauan rinta rinnan olemmekin eläneet ja poikki rajan naineet. Samalla tavalla on tilanne myös suomalaisten ja virolaisten välillä. Itse asiassa Virossa löytyvät eurooppalaiset ”kansallissairaudet”, mutta Suomeen ne siis eivät ole rantautuneet.

Myös eläinpuolella on tehty yllättäviä löytöjä. Nimittäin Assyyriasta ei lähdetty tyhjin käsin, kun sinne ei oltu tultukaan kädet taskussa. Suomessa jo melkein sukupuuttoon kuollut kyyttölehmä eli ns. itä-Suomen karja on kovin samanlainen kuin mitä Israelista voi tänäkin päivänä löytää. Se tulee toimeen kuivissa olosuhteissa, mutta vastaavasti on maidontuotannoltaan vähäisempi. Niinpä suomalaiset farmarit hylkäsivät kyyttönsä ja ottivat tilalle uudet rodut, että maitoa saataisiin enemmän. Sitä saa mitä tilaa.

Toinen Israelista mukana kulkenut eläin oli lammas. Muistaakseni Kainuun harmaalammas (tai jotain sinnepäin) on ilmeisesti käytännössä sama kuin mitä voi löytää tänä päivänä Israelista.

Vielä kolmaskin eläin seurasi mukana elikkä koira. Suomalaisten koiratietäjien mukaan Karjalan karhukoira on kotoisin Uralilta komilaisilta ja yli 1.000 vuotta vanha, mutta kun vertaa karhukoiran kuvaa Kaanaan koiran kuvaan, niin saattaapa yllättyä. Väritys on tietenkin erilainen, mutta habitus samanlainen. Ei olisi ihme, että karhukoira polveutuisi juuri Kaanaan koirasta.

Myös kielellisiä yhtäläisyyksiä on lyödetty. Ehkä olen väärässä, mutta minusta tuntuu melkein 10 kielen oppimisen aloittaneena, että nuo jutut tuppaa olemaan vähän makuasioita ja niinpä en niitä pahemmin aio kommentoida. No, mm. sellainen yhtäläisyys on kyllä löydetty, että Raamatun mukaan efraimilainen ei osaa ääntää suhuäännettä ja niinpä monet heistä pääsivät hengestään, kun sillä tavalla varmistettiin oliko joku efraimilainen vai ei. Suomalaisilla väitetään myös olevan vaikeuksia suhuäänteen kanssa.

Myös itkuvirret on aika mielenkiintoinen juttu. Käsittääkseni muissa kansoissa tällaista perinnettä ei ole, mutta suomalais-ugrilaisilla kansoilla tällainen tapa on säilynyt näihin päiviin ja Raamatussakin naisia määrätään säilyttämään ko. perinne.

No niin. Minä en jauha asiaa pidempään. Jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä asiasta. Se, mikä kuitenkin on tärkeää ja mitä ei saa jättää tekemättä, on tunnustaa syntinsä ja tehdä parannus. Taivaaseen menevät vain armahdetut syntiset!

Että tällaisia yllättäviä yhtäläisyyksiä löytyy!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s