SUOMESSA

Hannamme, nuoresta iästään huolimatta, on ollut esikoulussa viime syksystä lähtien. Tällä menneellä viikolla oli Suomi-koulussa hiihtoloma ja niinpä päätimme alkaa harjoitella ensi vuotta varten, että sujuu sitten kitkattomasti, kun hän on oikeassa koulussa 🙂

Ja harjoittelu totetutettiin käymällä Suomessa. Ajatus Suomen reissusta kehittyi, kun viime aikoina moneen kertaan Mimmu on kysellyt, että milloinka mennään mummin ja ukin luo. Oli aika täyttää toive. Valitettavasti kuitenkin lähtöä edeltävänä iltana Mimmu sairastui. Ensin nousi kuume ja myöhemmin tuli vielä korvakin kipeäksi. Matkaan lähdin siis Hannan kanssa kahdestaan.

Viime aikoina on ollut vähän pakkasia, joten jännitti, että mitenkäs auton kanssa käy. Lähteekö käyntiin vai ei? Bussi on jo viikkokaupalla seisonut takapilla, kun pituutensa ja takavetoisuutensa takia sillä ei ole oikein ees päässyt pihasta ulos. Viime talvena asennutin lohkolämmittimen ja käynnistysongelmat silloin loppuivat kuin seinään.  Täällä uudessa paikassa takapihalla ei ole pistoketta ja etupihanpistokekin on edelleen siellä jossain syvällä ”hankikantojen” alla hautautuneena portin pielessä eikä sinne pääse käsiksi vielä piiiiitkäääään aikaan.

No, sen verran lämpötila oli noussut eikä yölläkään laskenut, että auto lähti normaalin hehkutuksen jälkeen laakista käymään ilman mitään temppuja. Sain myös taiteltua auton pihasta pois suht’ helposti, joten suuntasimme baanalle. Hanna nukkui ja minä ajoin ja nautin ja välillä hörpin kahvia. Takana oli hyvin valvottu yö ja kello oli viiden pintaan. Vaan tunti siinä meni ennen kuin oli tarvetta koskea lämppäriin ja vääntää sitä pienemmälle. Tosin eipä mulla ollut takkia päällä vaan pelkkä fleece.

Matka Tallinnaan taittui rattoisasti ja liikennettä oli tavallista vähemmän. Harmi, että ei tullut pidettyä kirjaa, mutta kovin montaa autoa en edes ohitellut. Jonoista nyt ei ollut tietoakaan. Sikupillissä täytimme tankin ja siirryimme odottamaan Viikkariin nousua. Laiva lähti muutaman minuutin etuajassa, mutta Helsinkiin saavuttiin vähän myöhässä. Päälle piti vielä autossa istua ja odottaa niin, että melkein puoli tuntia oltiin jo aikataulussa myöhässä, kun näimme jälleen päivänvalon. Sitten oli vielä rasittava Katajanokan sumppu, mutta Martsarissa odotti herkullinen mummin lihasoppa. Mentiin kaikki neljä päikkäreille. Minä taisin herätä ekana reilun tunnin nukuttuani. Ihanaa luksusta! Niin ja kauneusunien päälle nautittiin tietenkin kuppi kylmää kahvia 😉

Kiireisestä aikataulusta johtuen käytiin heti ekana päivänä parissa kaupassa ja kaikenlaista siinä riitti, kun iltapalalle ehdittiin vasta vähän ennen kymmentä. Hyvin tuli sen päälle uni.

Keskiviikkona hoitelin lisää asioita ja kävin kaupoilla – samaten torstaina. Välillä oli mukana Hanna, välillä ukki ja olipa mummikin välillä pelkääjänpaikalla. Vaihteeksi oli mukava ”käskeä” vanhenpieni pikkuautoa, vaikka siellä Suomessa olisikin pärjännyt hyvin isolla bussillakin. Lumet oli niin hienosti kerätty pois. No, Vantaalla kyllä vähän Helsinkiä laiskemmin.

Perjantaina olikin sitten Suomi-loma ohi ja aika hypätä taas laivaan. Tällä kertaa olimme päättäneet syödä laivalla, mutta jälkikäteen vähän kadutti. Kahdesta suhteellisen pienestä annoksesta (grammaruokaa) ruokajuomineen joutui pulittamaan melkein 30 euroa. HUH!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s