RENGASHOMMISSA

Talvea odottelemme kovasti tai ainakin lunta. Volkkariin eli ”pikkuautoomme” vaihdoin jo aiemmin alle talvirenkaat, mutta bussi sai siinä vaiheessa jäädä odottamaan aikaansa – ohjauskulmat olivat vielä tarkastamatta. Lähettikollegamme Sakke tarkkana miehenä huomasi yhden kesärenkaista kuluneen ”kummallisesti” ja epäili toisen etupyörä tuleen kolautetuksi johonkin. Ei erehtynyt Sakke tälläkään kertaa diagnoosissaan. Niin ja vanteetkin puuttuivat. Itse renkaat ostin jo kesällä Suomesta.

Viime perjantaina sitten alkoi sataa lunta, joten piti kiirehtiä autotarvikeliikkeeseen. Olin jo aiemmin kysellyt hintoja ja päätynyt mielessäni peltivanteisiin. Nyt, kun menin niitä sitten ”hakemaan”, niin selvisi, että niitä olisikin tarjolla vain 3 kpl. Ilmankos niitä kaupiteltiin suhteellisen huokeaan hintaan.

Toisesta liikkestä löysin kevytmetalliset, mutta eivät olleet hyllytavaraa vaan tilaukseen meni. Olisin nekin ostanut Suomesta, mutta auto tuli jo muutenkin täyteen tavaraa ja hinta siellä oli melkein sama… No, vanteet tulivat ja lähdin niitä tuttuun firmaan laitattamaan alle. Olin viikkoa, paria aiemmin lukenut ammattitaidottomista rengasfirmoista ja mietin, että mitenkähän se ”minun” firmani selviäisi moisesta testistä. Paikanpäällä tuli hyvä mieli, kun totesivat, että renkaita ei voi laittaa alle, kun pultit ovat liian lyhyt – ainakin jonkinlainen ammattiylpeys heillä oli olemassa 🙂

Homma jäi siis kesken sillä kertaa ja suuntasin takaisin autotarvikeliikkeeseen pultin hakuun. Myyjä katsoi koneelta ja tilattiin pidemmät. Illalla kuitenkin sitten selvisi, että toimitetut pultit olivat ihan samanpituiset kuin minulla jo olevat. En tiedä oliko joku toisessa päässä iskenyt näppinsä väärään lootaan vai miten näin oli päässyt käymään. Onneksi myyjä ei ollut neuvotonta sorttia vaan soitteli ”kilpailijoilleen” ja yhdeltä löytyi toivotut pultit ja vielä puolta halvemmalla!

Ja eikun uudestaan pajalle. Siellä selvisi, että takapäähän uudet pultit olivatkin liian pitkät. Rälläkkä laitettiin töihin ja pultit lyhenivät. Kohta olivat talvikummit alla ja päästiin kotimatkalle. ”Parasta” hommassa oli se, että pulttien lyhennyksestä ei veloitettu mitään. Asiakas oli tyytyväinen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s